Filet av skrei med gulrotpure

Dette er rikelig til to:
8 gulrøtter
150g smør
Salt og pepper
0.5dl fløte
600g skreifilet
10 Amadine-poteter
3 egg
Et par laurbærblader
1 sitron
1/2 løk

Dette gjør du:
1. Skrell gulrøttene og kok dem i ca 25 min i saltvann. Ha dem over i en bolle, og mos dem i mindre biter med en visp, med 50g smør. Ha i fløten, og stavmiks til pure. Varm i mikroen rett før servering.

2. Kok eggene i 9 min, og avkjøl eggene. Smelt 100g smør, skjær eggene i biter, og ha noen dråper sitron i.

3. Kok 10 små Amadine-poteter ca 1 time før middagen skal være klar. Tar 15 minutt. Hell av vannet, og la potetene stå på kjelen for å holde seg varm

4. Salte og pepre fiskebitene, og ha noen dråper sitron over hver bit. Kok opp vann i en stor kjele med sitronskiver, løkskiver og laurbærblad, ta kjelen av platen, og la trekke i ca 10 minutter.

Skrei
Skrei

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s