Kjøpe, kjøpe

I løpet av en knapt år, har jeg gått til innkjøp av leilighet, bil, seng og PC. Som den fødte shopper jeg er, må jeg nå kaste meg over et nytt “shoppe-prosjekt” å utforske. Valget falt på digitalkamera.

For dem som kjenner meg, er dette nærmest komisk. Jeg er notorisk dårlig fotograf som tar bilder der enten lyset er feil, motivet er ufokusert, eller motivet rett og slett er fraværende i bildet. Og dette gjelder hvis jeg da overhode skulle være flink å både huske å ta med meg kameraet OG ta bilder med det.

Har vært ganske lei meg over dette, men akseptert det som en av mine mer — tross alt — ufarlige lyter.

En uskyldig kommentar i et diskusjonsfora satte meg på tanken. Jeg ba om forslag på et nytt kamera for å ta gode bilder av mine fantastiske katter. Forslagene jeg fikk hadde priser som var way out ouf my leauge.

Men så begynte det å surre rundt i hodet mitt. Hva om jeg begynte å bruke kameraet til mer enn party-bilder og forevigelse av ferie-minner, samt feilslåtte forsøk på å kunne vise frem kattene mine på Internett?

På et blunk kunne jeg se for meg at jeg faktisk gikk søndagstur, med kameraet i en bag, og faktisk lærte meg oppned på lukketid, ISO og lukkeåpning.

Så nå er jeg i gang med å lære. Må først kjøpe noen bøker, og se om dette virkelig er noe for meg. Og så får jeg finne meg et kamera som jeg har råd til, som jeg kan lære med, men også vokse med.

Dette, f.eks.:

Canon EOS 350D, til 4895 kr hos Komplett…

Risikoen er ikke enorm, regner med å kjøpe meg et kamera jeg enkelt får solgt med ikke for stort tap, om et år eller så, dersom det skulle bli liggende i skapet ubrukt. Om jeg rett og slett er like talentløs til å huske kamera og ta bilder, som erfaringene hittil har vist.

Men jeg gleder meg til å komme i gang. Så nå er jeg vel i ferd med å skaffe meg en vanlig, men svært kostbar hobby. Jeg kommer aldri til  å gå tom for “shoppe-prosjekter”…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s