Utdrikningslag

I en alder av 35, fikk jeg oppdraget å være forlover da min storesøster bestemte seg for å gifte seg. Varselet var kort, og selve seremonien skulle foregå på Tinghuset. Feiringen skulle skje i form av fest på stampuben for alle venner og kjente.

Så hva gjør man da med utdrikningslaget?

Jeg diskuterte med den kommende ektemann, og endte med å invitere gode venninner til utdrikningslag i Falcon Crest-stil, fra barndom, studier og arbeidsplasser. Fikk hjelp av disse venninnene til å identifisere flere. Det meste av kommunikasjonen gikk pr SMS via Telenors kundeportal, enkelt og effektivt.

Falcon Crest-stil innebar champagne, masse vin, god mat og 80-tallsstil for den som ønsket. Glitter, blonder og tupert hår. Alle hadde dessuten fått beskjed om å ta med en liten gave som minnet om bruden. Disse gavene ble samlet på bordet, og bruden skulle gjette hvem gaven var fra og hvorfor hun fikk nettopp denne.

I tillegg tok alle med egen drikke + litt til bruden samt litt snacks. Maten ble bestilt fra en venninne som deltok, tapas/fingermat var veldig praktisk. Engangsservice fungerte utmerket, og ga lite oppvask og rot. En venninne tok seg av arbeidsfordeling av praktiske oppgaver som sette frem mat, snacks, slippe inn nyankommende etc.

Til sammen ble vi 15 damer, på tross av at mange måtte melde avbud pga kort varsel.

Bruden ble veldig overrasket (hun trodde hun skulle lure brudgommen til hans utdrikningslag, hvilket i og for seg var sant…!), og veldig glad. Utfra bryllupets form, hadde hun ikke trodd det ble noe utdrikningslag, men som hun sa, hun hadde jo “drømt om det”. Dette hadde hun ikke gitt uttrykk for til noen på forhånd, men høflig sagt at “det blir jo ikke tid til sånn” når noen spurte.

Det ble en svært vellykket kveld. Damene skravlet på kryss av tidligere bekjentskaper, og bruden var i fokus i rosa treningstight fra 80-tallet. Alle ble passe fulle, passe mimrete, passe rørt, men ingen skandaler eller ubehagligheter.

Så til dere som gifter dere i voksen alder, og deres forlovere: Jeg anbefaler utdrikningslag. Man trenger ikke gå i Karl Johansgate, til almen plage, etter nitidig planlegging og mye arbeid for alle involverte, og til store kostnader, for å lage en minneverdig kveld!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s